Crossminton (tidl. Speedbadminton) som er verdens raskest voksende racketsport, er etablert som en egen gren i Norges Badminton Forbund.
Per januar 2017 utøves idretten daglig av ca.20 spillere i Norge, i Lier IL Crossminton.
Det arrangeres jevnlig nasjonale og internasjonale turneringer, både med og uten ranking poeng.

Se Crossminton Norway sin facebookside for mer informasjon

Crossminton er en aktivitet, som kan spilles utendørs i parker, på stranden, på parkeringsplasser, i dagslys eller i mørke (Blackminton).”Hvor som helst – når som helst”.

I konkurranse består banen av to kvadratiske ruter på 5,5×5,5 meter, med 12,8 meters avstand mellom. Dette tilsvarer en halv tennisbane, hvilket gjør at man på en tennisbane får to parallelle Crossmintonbaner. Alternativt kan man sette opp mobil banemarkering i idrettshaller, på fotballbaner, på stranden osv. Det spilles enten èn mot èn (single) eller to mot to (double).

Norge fikk sin første Europamester i Crossminton i 2016, da Morten Påsche gikk til topps i kategorien +40.

Lier IL Crossminton er pdd. eneste aktive klubb i Norge, men det ønskes flere klubber og spillere i tiden fremover.
Ønsker du å prøve Crossminton kan du ta kontakt med Erik D. Brandt eller Morten Påsche.
Det er mulig å delta på trening i Lier, alternativt kan de to ovennevnte kontaktes for innføringskurs i hele Norge.

Link til det internasjonale crossminton forbundet

Racketen som brukes minner mest om en squash-racket og ballene ser ut som en badmintball, men er av plast – med gummitupp – og opprettholder derfor hastighet over lengre avstand/tid. Ved spill utendørs kan man også applisere en vindring, som gjør ballen enda mer motstandsdyktig mot vind.

Vi samarbeder med Klubben AS som selger speedminton® utstyr.