Seniorlandslag:

Toppidrettskomitéen i Norges Badminton Forbund (TIK) ønsker at flest mulig av våre beste seniorspillere skal trene sammen daglig for å jobbe sammen mot et felles mål om å bli best mulig og gjøre hverandre gode gjennom daglig sparring og tett samarbeid med landslagsledelsen. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre opplegget rundt det nasjonale senteret i Oslo så bra at alle de beste spillerne ønsker å ta del i dette fellesskapet. Men vi ønsker også å legge til rette for at de spillerne som av ulike årsaker ønsker å gjøre sin satsing andre steder enn i Oslo, skal få anledning til det, uten at det går ut over deres muligheter til å representere Norge i internasjonale mesterskap og evt. tilhørende oppkjøringsturneringer.

Vi skiller mellom to grupper:

1. 1)  Senior landslagsgruppe: De spillerne som til daglig trener på det nasjonale senteret i Oslo, og de spillerne som har gått fra U19-landslagsgruppe til senior og trenger noe mer tid før de evt. flytter til Oslo (overgangsordning). Spillerne på det nasjonale senteret får daglig oppfølging fra landslagstrener, styrketreningsopplegg og de får utstyrspakke( ikke spillere på overgangsordning).

Innenfor TIKs økonomiske rammer vil alle spillerne i seniorlandslagsgruppa kunne få støtte til turneringer i utlandet. Alle får dekket startkontingent til NIC. Støtte utover det kan differensieres på nivå, alder og utvikling, men ikke på geografi.

Kriteriene for å bli vurdert for seniorlandslagsgruppen er som følger:

• -  resultater

• -  dedikert satsing på badminton med en hovedtrener og et sesongopplegg som tilfredsstiller våre

forventninger til en toppidrettsutøver (treningsopplegg, sparring, turneringer osv.)

• -  utviklingspotensial

For spillere i denne gruppen er det pr. i dag krav om deltakelse på landslagssamlinger og deltakelse i nasjonale mesterskap, NIC og minimum to rankingturneringer.

2. 2)  Seniorlandslaget: De spillerne som blir tatt ut for å representere Norge i internasjonale mesterskap og tilhørende oppkjøringsturneringer/samlinger. Juniorspillere kan også bli tatt ut til et landslag som skal delta i et seniormesterskap. Her kan også spillere utenfor landslagsgruppene bli tatt ut hvis de oppfyller følgende kriterier:

• -  topp resultater nasjonalt og/eller internasjonalt

• -  tilstedeværelse med landslagsgruppen i Oslo eller samlinger andre steder etter avtale med

sportssjef og landslagstrener

• -  dialog med landslagsledelsen om sportslige forhold og utvikling

Alle spillere som blir tatt ut til et senior landslag får utstyr, hovedsakelig spilletøy, til bruk under representasjonsoppgaven.

Ansvarlig trener for seniorlandslaget: Peter Kapetz.

Her er link til kriterier og annen informasjon.

Følgende utøvere er tatt ut sesongen 2018/2019:

Solvar.Jorgensen.JPEG

Magnus.Christensen.JPEG
​Navn: Magnus Christensen
Klubb: Frogner

​Mads Marum, KBK (overgangsordning)

​Jlawen Shi, Stavanger (overgangsordning)

Ansvarlig trener: Javier Bish

Følgende utøvere er tatt ut til U19 landslaget sesongen 2018/2019:

Marie Christensen
​Frogner
​Vera Ellingsen
​Emma Wåland
​Sofia Macsali
​Maria Mørk
​Markus Barth
​Trygve Ellingsen
​Stavanger
​Benjamin Norden
​Moss
​Jonas Østhassel
​Matius Wijaya
​Moss

Ansvarlig trener: Sondre Jørgensen

Følgende utøvere er tatt ut til U17 landslaget sesongen 2018/2019:

​Live H Grønbech
​Petter T. Laheld
​Vestre Aker

Ansvarlig trener: Sondre Jørgensen​

Vi har gjennom vår satsing fått frem Helle Sofie Sagøy, Klæbu IL-Badminton som tidligere har spilt seg frem til både gullmedaljer i EM og VM. Helle Sofie satser nå mot Paralympics i Tokyo 2020.

Målsetning i prosjektet:

1. Være en motivasjonsfaktor for jenter som ønsker å satse, men som kanskje ser de individuelle målene som litt for langt frem.
  2. Å bygge opp et damelandslag som i EM for lag 2020 vil kunne hevde seg blant de 15 beste nasjonene i Europa.
  3. På lang sikt å ha en stor nok bredde i toppen til at vi kan sende lag til EM også i de etterfølgende mesterskap.

Toppidrettskomitéen i NBF inviterer med dette følgende jenter til en første samling i Prosjekt Uber Cup 2020:

Elisa Wiborg, Haugerud IF,                                Natalie Syvertsen, Moss BK,

Vilde Espeseth- Kristiansand BK,                       Marlene Wåland, Kristiansand BK

Emma Wåland, Kristiansand BK                        Hege Rikheim, Frogner IL

Solvår F. Jørgensen, Moss BK                            Marie Wåland, Kristiansand BK

Emilie Sotnes Hamang, Frogner IL                     Emilie Faarup Storvik, NTNUI Badminton

Randi Selle, Stavanger BK                                 Thea Kristina Johansen, Kristiansand BK

Marthe Skaug, Frogner IL                                 Christiane Dahl-Nielsen, Brodd BK

Stine Andersen, Moss BK                                  Vera Ellingsen, Bergen BK

Marie Mørk, Kristiansand BK                            Marie Christensen, Frogner BK

Sofia Macsali, Bergen BK                                  Julie Grande Ødegårdstuen, Moss BK

Trenere og støtte apparat

Assistent trener:           Anne Klyve, Asker BK

Kiropraktor:                 Regi Selsaas.

Sparring:                      Malin Andersen            , Hauguerud IF

Sparring:                      Helene Tjelland Abusdal Kristiansand BK

Forventninger til alle deltakerne i Uber Cup 2020 prosjektet:

1. Motivasjon og et ønske om å bli en bedre badmintonspiller
  2. Et ønske om å spille for Norge i Uber Cup 2020
  3. Jevn trening med et seriøst treningsopplegg og en hovedtrener
  4. Deltakelse i minimum to rankingturneringer for senior, NM senior, U23NM (for de under 23) og NIC. For U19 spillere gjelder i tillegg deltakelse i jr. NM og to U19 rankingturneringer.
  5. Deltakelse på alle treningssamlinger og alle turneringer i prosjektets regi
  6. Oppnådde resultater i norske og utenlandske turneringer.
  7. I Norge: Minimum semifinaler i sin aldersklasse.