Helle Sofie i Dubai

Helle Sofie og Anne Klyve
26.04.2019
Helle Sofie og Anne Klyve har vært i Dubai for å delta i en para-turnering.

Vi, som i Helle Sofie Sagøy og Anne Klyve ankom Dubai natt til mandag 1. april. Helle kom med fly direkte fra Tyrkia der hun hadde spilt turnering og Anne kom fra Oslo. Etter en lang natt var vi allikevel tidlig oppe for å spise frokost, trene i spillehallen og delta på to møter. Dagen etter var turneringen i gang. Helle spilte både singel og mix med sin svenske makker. Det var ca to kamper om dagen, som ga god mulighet til restitusjon mellom kampene. Allikevel ble det noen sene kvelder (den ene dagen var kampen til Helle satt opp 22.30), iogmed at det var rundt 270 spillere med i turneringen. Disse var fordelt i 6 ulike klassifiseringer. 


I singel kom Helle på andre plass i puljen sin som gjorde at hun møtte 1. seedet i kvartfinalen. Dette var en sterk indonesisk spiller, som for kort tid siden vant Asian Para Games. Det ble dessverre tap her. I mix ble det også andre plass i puljen, og dermed to gode thailandske spillere i åttendedelsfinalen. Her endte turneringen, men motivasjonen frem mot neste turnering i Uganda (om to uker) er på topp! 

Vi har fått tid til å oppleve litt av Dubai mens vi har vært her. Vi har tatt turen inn til sentrum og fått sett spektakulære kjøpesentre, svære skyskrapere og ulike kulturer. En dag hev vi oss med på en buss fra hotellet sammen med alle de andre turistene ut til en hvit sandstrand. Den var utrolig fin, og vi koste oss godt med bading og sol, for her i Dubai har det ikke vært en dag med temperaturer under 34 grader. Solbrente ble vi, tross flere lag med solkrem. 

Mellom slagene har vi også fått testet treningssenteret på hotellet. Her trener kvinner og menn i hver sin avdeling, og man skal absolutt ikke se det andre kjønn. Den ene dagen da vi trente ble det hengt opp et forheng i gangen så en mannlig reparatør ikke skulle se damene som trente (i dette tilfellet bare to norske jenter). En annen spiller fikk også innblikk i landets kultur. Han fortalte at han kom inn i heisen ikledd shorts og t-skjorte der en mann hadde snudd sin kone inn mot veggen for at hun ikke skulle se spilleren som var «lettkledd». 

Alt i alt har vi hatt en utrolig fin uke både sosialt og sportslig. Arrangementet har vært veldig vellykket, både hotell, mat og transport har vært ypperlig. Folk har vært veldig hjelpsomme, og det har ikke vært noe å klage på. 

Helle Sofie deltar for øyeblikket i en turnering i Uganda, følg med på facebook for oppdateringer!