Marius Myhre trapper ned

Johnny Askevig
11.01.2019
Sportsjef, Johnny Askevig, har spurt Marius noen spørsmål om hvordan karrieren hans har vært som toppidrettsutøver i badminton.

Hvornår startede du satsningen og hvorfor ville du satse? 

- Jeg startet min satsning for fullt da jeg begynte på Persbråten i 2008. Jeg gjorde dette fordi jeg hadde et ønske om å bli så god jeg overhodet kunne i badminton, Persbråten var mitt "to go" sted for å få til dette. 

Mange år med på treningen. Hvordan var det med treningstid og opsæt på persbråten ifht til nu? Fortæl gerne litt om utviklingen over årene. 

- Da jeg trente på persbråten var min hverdag et stort logistikkprosjekt, da tenker jeg på alt fra å rekke de tidlige treningene før skolen startet 08.20. Spise og prøve og lære noe på skolen før det var trening igjen etter skolen. Det var harde tider, men når jeg ser tilbake på det er det noe av det jeg er aller mest stolt over å ha gjennomført. Treningene i dag, etter fullført skole og med kun trening på planen så er det mye enklere og planlegge og komme fullt fokusert og utladet til hver trening. Jeg vil si at det er noe av det beste som er skjedd i løpet av de mange år her nå, nemelig at spillere får det mye bedre tilrettelagt med tanke på treningene. 

Hvordan har det vært at repræsentere Norge på internasjonale mesterskaper? 

- Det å representere Norge i internasjonale mesterskaper setter jeg svært høyt. Jeg har stor respekt for det å spille for et landslag og sitt land. Bortsett fra det så har jeg lært utrolig mye fra det. Da jeg var junior husker jeg godt jeg fikk være på Thomas Cup laget og så opp til spillere som Steinar Klausen og Erik Rundle, og fikk tidlig kjenne på det å spille som et lag, noe jeg likte godt. 

Hvilke har været de største resultater og hvorfor? 

- Jeg vil alltid huske da jeg vant Norwegian International i 2015. Det var en drøm jeg nesten ikke turte å drømme, og at jeg skulle få til det var en kjempe bragd, for min egen del. Det å vinne en internasjonal turnering krever så utrolig mye trening og erfaring og jeg er veldig glad jeg fikk oppleve det. Mitt første NM gull i 2013 henger også veldig høyt, kan vel egentlig bare beskrive det som vekt av skuldrene... 

Hvilke har vært den største skuffelse og hvorfor? 

- Største skuffelse er like lett å få ned på papir som største resultat, det var å ikke komme med til OL i Rio. Det var et helt ekstremt år, noe av det villeste jeg har vært med på, så mange turneringer verden over. En periode med noe av mitt aller beste spill, samtidig som jeg kjempet en kamp mot kroppen også, etter utallige reiser og kamper. Skuffelsen av å ikke kvalifisere seg, når jeg var så nær, var enorm.

Hvilke har været de største oplevelse og hvorfor? 

- En av de største opplevelsene jeg i min karriere må være det og spille VM i asia. Spille i gigantiske arenaer i Kina og Indonesia med flere tusen tilskuere tror jeg ville få hårene til å reise seg på ryggen til de fleste. Det er stor opplevelse, håper mange av de norske spillerne for oppleve det.

Hvad bringer fremtiden ifht badminton, jobb og utdannelse? 

- Min fremtid akkurat nå, vil dreie seg mye rundt jobb. Jeg spiller fortsatt i Sveits og skal spille eliteserien så vil være aktiv i badmintonverden en god stund til, det vil jeg nok alltid være, men har et annet fokus nå. Jeg vil gjerne studere videre også. Alt i alt litt usikker, men veldig spent på fremtiden. 

Har du noen tips til unge utøvere? 

- Mitt tips til de de unge i dag å finne ut av hva dere vil. Vil dere bli best i badminton, søk mot de beste stedene å spille. Min base har vært alltid vært senteret i Oslo, der får man mengdetrening, spille med andre spillere som har samme mål og gode trenere med ønske om å gjøre deg best mulig. Et must skal du klare deg internasjonalt. Jeg har trivdes veldig godt der og vet mange av dere unge lovende spillere også vil kunne få den samme gode treningshverdagen der! Et annet tips, å være strukturert og ha disiplin. Tren når ingen andre trener og spill masse turneringer og fyll opp ryggsekken med erfaringer. Og ikke minst, ha det gøy på banen, tørre og leke litt.