NM Senior 1.-3.februar

André Høidebraaten
30.01.2019
Nå til helgen arrangeres det NM Senior i Mossehallen og Moss BK har allerede store planer for gjennomføringen og å gjøre hallen til en flott arena for vårt Norgesmesterskap.

I Herresingle er det knyttet stor spenning til om Marius Myhre, Haugerud klarer å fortsette sin sanking av kongepokaler etter at han for kort tid siden informerte at han skulle trappe ned sin satsing. Peter Rønn Stensæth, Haugerud er seedet som nummer 1, mens Vegard Rikheim, Frogner og Torjus Flåtten, Frogner også er blant de 4 som er topp seedet.

I Damesingle er det som i fjor veldig åpent om hvem som stikker av med kongepokalen. Det har vært forskjellige vinnere på siste rankingturneringene, så alt ligger til rette for at damesingleklassen blir like spennende å følge med på som tidligere.

De 4 som er topp seedet er Elisa Wiborg, Haugerud, Emilie Sotnes Hamang, Frogner, Stine Andersen, Moss og Vera Botcharova Ellingsen, Bergen.

I Herredouble vet vi at det blir forskjellige vinnere fra 2018, men hvem det blir er også helt usikkert. Flere av finalene de siste turneringene har stått mellom Peter Rønn Stensæth/Torjus Flåtten, Haugerud/Frogner og Sturla Flåten Jørgensen/Carl Christian Mork, Haugerud/Asker hvor de har byttet på å vinne. I tillegg som topp 4 seedet finner vi fjorårets vinner Magnus Christensen, Frogner som i år skal spille med sin tidligere makker Vegard Rikheim, Frogner. De har tidligere vunnet gull i herredouble, men også paret Mads Marum/Mattias Xu, Kristiansand/Frogner skal man heller ikke se bort ifra. De kommer akkurat tilbake fra Island og finalespill, så det er verdt å få med seg disse kampene.

Damedouble kategorien har de siste årene blitt vunnet av Solvår Flåten Jørgensen/Natalie Syvertsen, Moss. De kommer tilbake fra Island med en 3. plass, men disse «veteranene» må også se opp for et par yngre spillere som ønsker å hevde seg i toppen. Paret Sofia Louis Macsali/Emilia Petersen Norberg, Bergen/Sandefjord er nemlig 2. seedet og har tidligere bevist at de hører hjemme blant seniorene i norsk badminton. I tillegg til disse er det sammensettingene mellom Emilie Sotnes Hamang/Stine Andersen, Frogner/Moss og Amiee Hong/Elisa Wiborg, Haugerud som er seedet.

Den siste kategorien i NM Senior er mixdouble. Her er det også et par som de siste årene har vist seg for sterke for de fleste. Natalie Syvertsen/Magnus Christensen, Moss/Frogner endte også på en 3. plass på Island, og er klare for igjen å ta gullet i NM senior. De må derimot finne seg i å være 2. seedet i år da de som er høyest på den norske rankinglisten heter Solvår Flåten Jørgensen/Carl Christian Mork, Moss/Asker. De 2 siste parene som er seedet er Vilde Espeseth/Mads Marum, Kristiansand og Emilie Sotnes Hamang/Sturla Flåten Jørgensen, Frogner/Haugerud.

 

Vi oppfordrer alle til å komme til Mossehallen denne helgen og heie frem sine spillere samt se norges beste i action. 

Klikk her for å komme deg til facebookeventet.