Peter Kapetz ansatt som ny landslagstrener

​Peter Kapetz

Charlotte Støelen
17.08.2018
Peter Kapetz kommer fra Sveriges største klubb og er nå klar for å trene landslaget til Norge.

Peter Kapetz er 31 år og opprinnelig fra Gøteborg i Sverige. Inntil han tar over som landslagstrener i Norge i midten av september er han hovedtrener i Sveriges største klubb, Fyrisfjâdern, som holder til i Uppsala. Klubben har vunnet det Svenske mesterskapet for lag hele 16 ganger.

Der har han ansvaret for de aller beste spillerne, blant annet Henry Hurskainen, som er en spiller av Europeisk toppklasse, og som ble nr. 2 i herresingle i Europamesterskapet i Karlskrona i 2012.

I tillegg er han assisterende trener på Sveriges nasjonale treningssenter i Uppsala, og også hovedtrener på idrettsgymnaset.

Utover det har han vært landslagstreneransvarlig både for landslagsspillerne under 17 år og under 19 år for det Svenske Badmintonforbundet, og han har gjennomført trenerkurs både i regi av det Svenske og Danske Badmintonforbundet, samt Badminton Europe.

«Vi har hatt mange gode søknader, en god ansettelsesprosess med flere intervjurunder, og det er en trener med god kompetanse og erfaring vi har vært så heldige å få til Norge», sier badmintonforbundets president Trond Wåland.

«Aktiviteten innenfor toppidretten har aldri vært høyere, og vi gleder oss til å se Peter Kapetz bidra til ytterligere utvikling i tett samarbeid med sportssjef Johnny Askevig og Toppidrettskomiteen», legger generalsekretær Espen Larsen til.

Vi ønsker Peter hjertelig velkommen til Norge.