Reisebrev fra studietur til All England

Birna Petersen
15.03.2019
Vi har vært på studietur til Birmingham fra 7/3-11/3 der vi så på turneringen «All England». Det har vært en utrolig spennende og lærerik reise der vi har sett badminton på topp nivå og utviklet nye vennskap hos oss blant toppidrett badminton på SVGS.

Den første dagen startet vi med mellomlanding i Amsterdam. Vi var der i noen timer før vi fløy til Birmingham. Vi kom fram til leiligheten og vi i 1. klasse hadde prøve, mens 2. og 3. hadde fri. Etter prøven koste vi oss med mat og kortspill. 

Den neste dagen fikk vi lov til å sove litt lenger før vi turet bort til Arena Birmingham der de store spillerne skulle spille. Spillerne spilte kvartfinaler, så det var bra nivå. Det var veldig gøy å se hvordan hallen var rigget til og at det var helt stille i hallen når spillerne hadde ballvekslinger. Det var ulike aktiviteter som vi kunne prøve blant annet fotarbeid, reaksjon og hvor høyt vi hoppet. Det var også mulighet for å møte noen av spillerne og ta bilde med dem. Vi møtte Ratchanok Intanon første dagen.

Den andre dagen hadde vi intervalltrening tidlig på morgenen før vi dro opp i hallen. Denne dagen spiltes semifinalene. Det var spesielt gøy å se at Viktor Axelsen klarte å vinne kampen sin og komme til finalen. Han har ikke kommet lengere enn kvarten i All England før. Litt tidligere på dagen tok vi bilde med Rytter Juhl og Pedersen. De har blant annet OL sølv i double, noe som er veldig inspirerende og gir motivasjon til å jobbe hardt. Vi dro også ned i Birmingham sentrum og på veien møtte vi Lin Dan. Birmingham var en veldig fin by med mye fint å se på. Vi fikk shoppet litt og spist lunsj før vi gikk opp i hallen og så resten av kampene. 

Siste dagen spiltes finalene. De startet ikke før kl. 12 så vi rakk en god styrketreningsøkt på en treningsstudio i nærheten før kampene. På vei til hallen møtte vi Viktor Axelsen og fikk tatt et bilde og slo av en prat der vi ønsket han lykke til i kampen mot Kento Momota. Nivået var utrolig høyt og det var mange gode kamper vi så. Vi hadde blant annet veddet på om hvem som kom til å vinne, hvor mange sett det ble osv. Vinnerne skulle få is. Stemninga i hallen var helt sykt. Det satt mennesker fra mange deler av verden og heiet på spillerne. Det var ulike rop som ble ropt for å vise sin støtte til spillerne som spilte. Vi heiet mest på Viktor og stemningen tok helt av. Folk ropte av full hals mellom ballvekslingene. Det var en fin medalje seremoni og spillerne smilte av glede.

Turen har vært en utrolig opplevelse med mange inntrykk og høyt nivå. Vi har fått motivasjon til å trene, men samtidig ha det gøy på banen og spille sporten vi liker best. 

Hilsen fra toppidrettselevene på Sandefjord videregående skole.

Hanne, Elisabeth, Martine, Emilia, Ludvig, Danila og Øystein.